pvcWindow

Мястото на вашия прозорец

За да може да прецените каква дограма да изберете прочетете нашите статии.

Енергийна ефективност за вашия дом

Енергийната ефективност добива все по-голяма популярност в днешно време, когато ресурсите стават все по-скъпи. Един от начините да осигурите по-голяма сигурност на дома си, като спестите и средства за неговата поддръжка е монтирането на качествени прозорци.

Най-добрите профили за прозорци  са добри изолатори, които могат да осигурят поддръжката на приемлива температура в помещенията, в зависимост от сезоните на годината. За да бъдат прозорците ефикасно средство за енергоспестяване е необходимо да съобразите вида на дограмата с климата на района, в който живеете.

В България климата е по-мек, в сравнение с други държави, като средногодишната температура е положителна. Това определя и изборът на дограма, която да ви помогне да превърнете своя дом в по-комфортно място за живеене.

ПВЦ дограмата е доказала своите качества през годините и изборът й се определя от нейната здравина и сигурност. ПВЦ профилите са изключително устойчиви на температурни и климатични влияния, като същевременно са влагоустойчиви и добри изолатори на шум и топлина. ПВЦ прозорците съдействат за поддържане на висока температура през зимата и на по-ниска такава през лятото. Специалистите съветват клиентите, които закупуват ПВЦ или алуминиева дограма да проветряват по-често жилищните помещения, за да се избегне неприятния ефект, наречен конденз. Кондензът се появява, в следствие на разликата в нивата на температурата на самите жилищни помещения и тези отвън.

При дървената дограма също се появява конденз, но като цяло дървените конструкции са по-устойчиви на външните климатични влияния. Дървото е едно от най-скъпите средства, не само да преустроите вашия дом, но и да го използвате за изолация, под формата на дограма или врати. Дървото е класически материал за изграждането на всеки дом, останало през вековете най-търсеното средство за реконструкция на жилищни помещения.

Енергийната ефективност е несъвместима със спестяването от закупуването на по-евтини материали за вашия дом. Избирайки качеството, вие избирате комфорта и същевременно правите инвестиция в дългосрочен план.

Още в тази категория: Избор на дограма »