pvcWindow

Мястото на вашия прозорец

За да може да прецените каква дограма да изберете прочетете нашите статии.

Видове алуминиева дограма

Не всеки от хората е на ясно колко вида алуминиева дограма съществуват и точно поради тази причина сме се заели да ви обясним колко са и какви са разликите между тях, защото не е маловажно какъв вид дограма ще сложите на жилището си.

Това, което трябва да знаете е, че при направата на дограма се използват условно казано два вида алуминий – „топъл“ и „студен“ между които разликата е значителна. Интересно е да отбележим, че „топлата” алуминиева дограма е направена от 2 до 5 камери, което е от много голямо значение за това каква изолация ще ви даде и колко по-топло и звукоизолирано ще бъде жилището ви. Този вид алуминиева дограма е много подходяща за помещения които се отопляват постоянно, защото запазва топлината много по-добре.

Разликата при така наречената „студена“ алуминиева дограма е, че се слага най-вече на балкони и за вътрешни магазини в сгради, като така познатите ни магазини в моловете или други големи магазини. Трябва да знаете, че тази дограма се използва най-вече като вид преграда и не ви дава много голямо предпазване от студа и топлото, както и от шума. Поради тези причини тя не е добра за жилища и офиси. Това е така, защото тя е съставена само от една камера или казано с други думи е само едно стъкло.

Интересно е да знаете, че всяка алуминиева дограма може да се направи според вашите предпочитания – размери, цвят, модел и какво ли още не. След зададените стандарти и изисквания трябва да знаете, че е важно да гледате качеството и фирмата която ще ви поставя дограмата. Тя трябва да се е доказала на пазара и да ползва най-добрите материали и с най-дълга гаранция. Едно от най-добрите фирми на пазара за алуминиеви дограми са не какви да е, а германски - KWF, GRAULE и Elumatec. Трябва да изберете качеството и сигурността, за да сте сигурни и спокойни.