pvcWindow

Мястото на вашия прозорец

За да може да прецените каква дограма да изберете прочетете нашите статии.

Поставяне на дограма

Всички сме на ясно, че едно от най-важните неща при ремонтът и топлоизолирането на едно жилище е поставянето на качествена дограма, но не всички знаем каква именно дограма да поставим. Точно поради тази причина ние се заемаме със задачата да ви обясним какви видове дограма съществуват и кои ще са най-подходящи за дома ви.

Важното, което трябва да знаете за дограмата е, че тя не е само един красив завършек на дома ви, а и ви предоставя така желаната изолация от топлина, студ, шум и недоброжелатели. Именно поради тази причина е добре да изберете правилната дограма, която ще ви предостави всички тези фактори.

Трябва да знаете, че на пазара има изключително много видове дограми и трябва да сте много внимателни при изборът си, за да не съжалявате в последствие. Проучете фирмите и това какво предлагат и се доверете на доказалите се във времето и тези които имат добра репутация.

Безспорен факт е, че дограмите които в момента са най-търсени на пазара са направени от дърво, алуминий или PVC и имат специфични характеристики. Интересното, което не всички знаят е, че дори и сега една от най-добрите дограми си остава дървената, която внася класа в жилището ви и има доста различни видове, защото е изключително издръжлива във времето. Видовете дървена дограма са също много на брой и са доста разнообразни от страна на материалите, изработка и естетика.

Въпреки това една от най-предпочитаните и търсените си остава алуминиевата, след което е така познатата ни PVC, които са много по-достъпни за джоба на обикновения българин и ви дават доста предимства. Тези два вида дограми са много издръжливи на атмосферните условия и имат много голяма гаранция за експлоатация.

Видовете на тези дограми са също доста разнообразни, много са подходящи не само за входни врати или интериорни, но и за врати за мокри помещения и бани. Алуминиевите профили са много популярни и при ремонтът на магазини и витрини, защото не стареят и корозират толкова бързо, колкото другите видове дограми.

Още в тази категория: « Защо да започна с дограмата?